Studiebesök på SVT

Då var det äntligen dags för ännu ett givande studiebesök. Denna gång så skulle vi besöka Sveriges Television i Göteborg. De har flyttat in i nya fina lokaler vid älven och vi packade in oss med stora leenden i minibussarna och styrde kosan mot västkusten. En trevlig färd som tidsmässigt blivit kortare tack vara utbyggnaden av Riksväg 40. Tack vägverket!

Väl framme så blev vi väl bemötta och rundturen började. Det är en speciell känsla när man t ex stiger in i studion där man om några minuter skall spela in filmkrönikan. Taket är fullt med lampor och oftast så slås man av att studion inte alls är så stor som man upplever det på TV. Kontrollrummet känns som om man stod på Kennedy Space Center och skulle skicka iväg en rymdraket.
Vi var även nere en sväng på snickeriet där man tillverkar dekoren till de olika programmen. I taket så hängde Dobidoskylten. Vi träffade en frilansande klippare som satt och redigerade kommande avsnitt till Andra Avenyn. Vi skall inte avslöja, men vi har lite insideinformation kring kommande avsnitt.

Redaktionen för Stina, Uppdrag granskning, västnytt fick besök av oss. Vi stannade till i Västnytts studio. Där fick vi prata med Pelle Westman som jobbar med nyheterna men även på uppdrag granskning.

Vi avslutade med en fika i deras häftiga caféteria. Det är upplyftande att få besöka en så stor arbetsplats som sprudlar av så mycket kreativitet.

Nästa gång vi åker så blir det till Stockholm i maj och då hälsar vi på hos Sveriges Radio och Sveriges Televsion. Vi hoppas och lovar att återkomma fall vi ser några kändisar :-)

image30

RSS 2.0