Fotokatalogen

Jag lovade att visa bilder på den nya katalogen. Så här ser den ut. Vi är väldigt glada och tacksamma för allt beröm vi fått.

image23
image24

Torrkörning | webb-tv | kommunfullmäktige

Det har äntligen blivit dags att få testa webb-tv utrustningen som vi byggt under hösten. Det har varit väldigt mycket slit med att få ihop alla beståndsdelar. Man lär sig snabbt varför det är dyrt att sända TV. Vi fick chansen att placera ut våra kameror och se om det fungerade med att streama en sändning. Bra förberedelser gjorde att det mesta klaffade direkt. I slutet av januari så blir det premiär för vår första sändning.

image22

image21

Milano 2007 - Vinnarresan

Det kändes overkligt när vi en dag i maj får reda på att vi vunnit tävlingen i årets arbetsgrupp i grafisk design. Tävlingen gick ut på att man skulle få sjuhäradsbor att lyssna mer på jazz då det är jazzens år 2007. Bidragen skulle vara utformade som en annons och det vinnande bidraget skulle dessutom publiceras i Borås Tidning.
Under kulturnatta så delades priset ut till Adam Göthager och Rasmus Pettersson för deras bidrag.

Resan till Milano varade i en arbetsvecka och var otroligt inspirerande. Det är en stad som bjuder på mycket.

Vi hoppas på att vi även 2008 tar hem priset. Jag känner att jag måste ner och bättra på min solbränna ;-)

image16
image17
image18
image19
image20

Möte kring tävlingen årets arbetsgrupp i grafisk design

I år så samlades vi hos läraren Jan Cocked (tranemo gymnasieskola). Representatnter från Borås (viskastrandsgymnasiet) fanns även på plats och så även Ulricehamn med mig från Tingsholmsgymnasiet. Det är är en mycket givande tävling för dem som deltar då man får jämföra sina idéer och alster med elever från andra skolor. Förra årets tema var jazzåret. Det var första gången medieprogrammet på Tingsholm var med i denna tävling och att vi vann gjorde inte det hela värre :-) Det blev eleverna i dåvarande åk2, Rasmus Pettersson och Adam Göthager som kammade hem vinsten. En hel vecka i Milano tillsammans med undervisande lärare och rektor. Där fick vi besöka en designbyrå och en designskola. Lovar att göra ett inlägg om denna resa.

Mötet var givande och vi har hittat grunderna för årets tävling. Nu kvarstår att själva uppgiften, men den skall vi fundera på ett tag till.


image15

Två dagar gästföreläsning i journalistik

Frilansjournalisten Lena Löfgren är på besök hos oss. Eleverna i årskurs tre får under hennes handledning praktisera de tips som hon delar med sig av. Hur jobbar man, hur skall man tänka, vad är viktigt? Många frågor som under dessa dagar förhoppningsvis finner sina svar.

image14

Scandinavian video tour

Fick en inbjudan till Scandinavian Photos video tour. Då vi på medieprogrammet har gjort en nysatsning på vår video och tv avdelning så kändes det viktigt att få information om vad som händer i branschen. Det var en trevlig tillställning som höll på mellan 14:00 till 19:00. Utställarna hade ställt upp sina produkter så man kunde klämma och känna på dem. De erbjöd även föreläsningar och det var på dessa som jag hade bänkat mig.

Sennheiser berättade lite om deras mikrofoner och varför just deras är lämpad för att användas vid produktioner som är lite mer krävande rent vädermässigt, t ex Robinson.

Pinnacle berättade om sitt videoredigeringsprogram (studio 11). Ett lättsamt och trevligt program att jobba i. Vi fick se hur programmet jobbar när det låser sig och man måste starta om. Den sparar den sista utförda åtgärden så vi kunde jobba vidare utan att missa något.

Sony visade sin nya kamera som inte använder sig av band utan istället lagrar på minneskort. Detta är i och för sig inget nytt men att denna kvalité finns på en konsumentkamera det är nytt. En väldigt intressant videokamera men smakar det så kostar det. ;-)

Avslutningsvis så visade Avid hur deras produkt används när man redigerar tv-serien Lost. Det är ett otroligt högt produktionstempo och för oss vanliga filmare som sitter och klipper så var det en givande visning att se hur manusbundet man kan jobba. Programmet är så coolt att du kan alltså ta de olika filmklippen (filmfil) från dina kamerar som finns till en scen och lägga dessa på manuset (textdokument). Då känner manuset av i vilka klipp och när dessa ord sägs, gör en markering och så kan du med ett enkelt klick få en film som är framspolad till exakt det ord du klickar på i manuset. Jag säger bara WOW, I'm impressed. Detta borde de sälja på TV-shop istället, men det är tyvärr inte en produkt som vi alla använder, men den är bra.

Det var mörkt när jag fick sätta mig i bilen och styra hem mot Ulricehamn.

image13

RSS 2.0