Studenten | Media | 2009 | Ulricehamn

Efter utspringet på skolans trappor så var det dags att hoppa upp på flaken och göra stan osäker. Vi mötte även några elever från årskurs ett som ville se hur det går till att fira studenten. Mycket bra att kolla upp detta innan.



Studenten 2009 | Avslutning | Tingsholm | Media

Klockan elva så började studentavslutningen i Sim och Sporthallen. Eleverna samlades utanför lite innan för att peppa upp varandra inför sin entré. Stämmingen var på topp och det var många föräldrar på plats. Vi fick även celebert besök från två tidigare elever ni vet de som vann Milanoresan förra året; Erik och Philip. Det är alltid kul när fd elever kommer på besök. Något extra roligt var att det var tre elever som fick stipendier detta år. Johan Johansson och Jesper Andersson fick från LH-Tryck för sina insatser i grafisk kommunikation. Francisco Bravo Jara fick sitt stipendie från tidningen STT för sina journalistiska kunskaper. Vi gratulerar dessa studenter för dessa välförtjänta priser. Kören och orkestern bjöd som vanligt på underhållning.


Studenten 2009 | Tårtkalas | Tingsholmsgymnasiet | Ulricehamn

Det har blivit fredag och det är den sista dagen i skolan för tolv av våra elever. Antalet elever är även samma antal år de läst i skolan fram tills nu. För vissa så blir det några år till och för andra så väntar i alla fall vila och arbete i annan form. Mentorn bjöd på tre olika sorters tårtor med bubbelvatten av finaste sort och programansvarige Mats Bogren dök också upp. Innan tårtkalaset så var det frukost för eleverna och efter så väntar avslutning i sporthallen.



Studentlunch 2009

Den årliga studentlunchen hölls av stapeln under torsdagen i skolmatsalen. Klasserna hade fått duka efter eget tycke och smak. Maten bjöd kökspersonalen på och det blev en pastasallad till huvudrätt. Det bjöds även på underhållning. Efterrätten blev glass med sylt och rån. Resultaten från onsdagens klasskamp lästes upp. Det ser inte så bra ut att vi kom sist. Detta måste bli en uppmaning till blivande MP3 att försvara vår heder till nästa år.


Studentkampen 2009

Det var kanske inte samma entusiasm hos eleverna på medieprogrammet i år som förra året. Men det tog sig fastän det var kalla vindar som blåste denna onsdag. Det var samling vid tolvtiden och då hade många klasser redan börjat med att samla saker enligt en lista. Det hade kanske varit bra om MP3 hade gjort samma sak, då ökar chanserna att vinna nämligen :-)








Studentbal 2009 | Tingsholmsgymnasiet | Ulricehamn

Ännu en termin till ända och samtidigt så betyder det slutet för våra nuvarande elever i MP3. Det är alltid så härligt att få se sina elever så finklädda, nästan så att man önskar att det fanns en "dresscode" på skolan :-)
Årets värdpar var Ellinor Magnusson och Patrick Hjertén. Eleverna samlades vid 17:00 och en halvtimma senare så ropades deras namn ut till publiken som bara ökar med åren. Det tog balparen 50 minuter att gå sträckan från rådhuset till hotellet.



Studiebesök på SVT i Göteborg

Under vårterminen så bjöd Medieprogrammet in två medarbetare från SVT:s Uppdrag granskning för ett besök på Tingsholmsgymnasiet. Nu var det Magnus Svenungson och Pelle Westmans tur att bjuda tillbaks. Så med vår inbjudan till SVT Göteborg så satte vi oss i bussarna och styrde vår kosa mot västkusten. Efter den obligatoriska gruppfotograferingen vid entrén så gick vi in i byggnaden där tog Magnus emot oss och bjöd på en rejäl rundtur.
Vår egna debattör Francisco verkade trivas i studion. Kanske en blivande programledare? Pelle mötte upp oss i Västnytts studio, där vi fick se den vackra utsikten. Som alltid när man åker på studieresa så var även denna otroligt inspirerande. Vi träffade producenten för Niklas mat och fick höra lite kring hur det går till att producera ett sådant tv-program.



RSS 2.0