Studenten 2008 Media

Då var slutet på dessa tre år till ända. Det har varit otroligt händelserika år för våra elever. Mycket har de lärt sig och fått se. Nu är det dags för dem att påbörja nya resor. Vi önskar dem all lycka och framgång i livet. Även om ni slutat nu så kommer en del av er alltid att finnas kvar här på Tingsholm. Tack för den tid som varit.

image69image71

image73image74
image75image76
image79image78
image80image81image82image83image84image85

Studentlunch 2008 Tingsholmsgymnasiet

Klockan 13:00 denna soliga torsdag så samlades alla blivande studenter i skolans matsal för att sätta sig ner och äta en stillsam lunch med sin mentor. God mat serverades och det bjöds på underhållning i form av ett livs levande band, precis som på TV.
Vi hoppas att det smakade gott. Nästa år är det min tur att äta lunch med mina elever och det ser jag fram emot. Jag vill ta chansen att beställa redan nu. En Kebabtallrik med stark sås, tack!

image64image65image66

Klasskampen - Visst vinner MP3 igen :-)

Onsdagen den 21 maj så var det dags för något nytt på skolan. Klasskampen. Grönområdena kring skolan var fylld med blivande studenter som skulle göra upp en gång för alla vem som är bäst. Jag tror att mina MP3:or är de bästa som finns. Varför laddar så många annars ner dem? ;-)


image58image59image61image62image63

Balen 2008 | Tingsholmsgymnasiet | Ulricehamn

Då har det gått tre år för vissa av våra elever. Det är alltid en vacker syn att se dem uppklädda och så glada över den uppståndelse som det ändå innebär att gå ut på rådhustrappan och sedan få gå igenom hela stan med alla dessa människor som tittar, beundrar och fotograferar dem. Här kan man snacka om att få sina 15 minuter i rampljuset. Här är några bilder på våra fina medieelever som valde att vara med på balen. Vi träffade dessutom några gamla elever i Grodparken.
Årets värdpar var Stefan Kristoffersen och Sarah Kristoffersen.

image49image50image51image52image53image54image55image57image56

Stockholmsresan 2008

Då har våra kära elever i MP2 & MP3 varit på studiebesök i den kungliga huvudstaden. Årets besök inträffade i början på veckan och vi inledde med att hälsa på hos våra kollegor på Sveriges Radio där vi bl a fick träffa Annika Lantz. Hon var så snäll och berättade om vårt besök rätt ut i sändningen. SR är en otroligt stor organisation och man märker dess bredd genom att de är ett Public Service företag, dvs i allmänhetens tjänst. Granne med SR är SVT och det blev vårt andra besök. Sveriges Television har också ett PS uppdrag. Det många inte vet är att genom att SVT har så stora lokaler så hyr de ut dessa till produktionsbolag och andra kanaler. En del blev nog lite förvånade när de plötsligt ser att Talang 2008 studion (tv4) är uppbyggd, eller att extra extra som sänds på TV3 också spelas in här. Vi kan även nämna att Let's dance, Insider och Efterlyst är program som spelas in här.
Det är en stor inspiration att få besöka radio och tv och få se hur de jobbar.

Under tisdagen så besökte vi Sveriges Riksdag där vi fick en högst personlig guide som bjöd på sig själv. Även detta besök var väldigt givande. Det är trots allt här som besluten tas som berör befolkningen i vårt land. Vi ser fram emot nästa års besök.

image35image36image37image38image39image40image41image42image43image44image45image46image47image48

Då har vi gjort det igen!!! Vi vann årets arbetsgrupp i Grafisk design 2008

Vinnare av tävlingen Årets Arbetsgrupp i Grafisk Design 2008 är:

Tingsholmsgymnasiet, representerat av eleverna Erik Nilsson, Korab Durmishaj och Philip Johansson Medieprogrammet MP3 samt deras lärare Michael Katona. I tävlingen så har fem skolor i Sjuhärdsbygden deltagit. Årets tävling hade temat miljö med inriktning mot fossila bränslen. Det är andra året som Medieprogrammet ställer upp i tävlingen och även andra gången vi vinner. Prisceremonin gick av stapeln på Textilhögskolan i Borås igår (torsdag kväll). Det vinnande bidraget bygger på idén är att det är just det osynliga koldioxidet som är problemet. Då vi inte ser det, så upplever vi det inte som ett hot. Bidraget kommer att publiceras i en helsidesannons i Borås Tidning nästa söndag. Vinnarna får även en veckas resa till Milano tillsammans med sin lärare.   Arrangörer är: Sjuhärads Kommunalförbund, Borås Textilmuseum, Textilhögskolan i Borås samt Borås Tidning

Vi lovar att återkomma med bilder från resan

Milano here we come......

image33
image31
image32
image34

RSS 2.0