Nostalgi för elever i grafisk kommunikation A (MDK1201)

Varje år så får mina elever göra egna DVD-omslag. Jag är inne på mitt femte år med detta upplägg och det blir bara bättre och bättre. Som lärare så fotar jag dem och de får agera hjältar och modeller samtidigt. I år så gjorde vi ett samarbete med eleverna i foto då de fick vara med hela dagen och se hur jag jobbade i studion. Tror det är viktigt att man får se hur ett kort blir till och vad man bör tänka på när man skall fota och ljussätta. När bilden är tagen så börjar det noggranna arbete för eleverna att skapa sitt omslag. Det är många detaljer som skall finnas med för att det skall kännas som ett riktigt DVD omslag.

Michael Katona
Grafisk Kommunikation

image11

Fotokatalogen 2007/2008

Det har blivit en tradition att eleverna på Medieprogrammet gör skolans fotokatalog. Det är för sjätte gången som den skall produceras internt. Arbetet börjar en bit in på höstterminen och brukar vara slut lite efter höstlovet V.44. Årets tema är fortfarande hemligt men vi återkommer med bilder på den nya katalogen när den kommit ut för försäljning.

image10

Miljöstrategen på besök

Miljöstrategen Diana Skoglund kom på besök till oss. Det finns en tanke med det hela. Hon vill se om eleverna på medieprogrammet kan bidra på något sätt för att hjälpa kommunen att nå ut med miljöinformation till kommunens invånare. Detta var det första mötet och vi får se på vilket sätt vi kan bidra.

image9

Retorik

Eleverna i MP2 övar på att framföra övertygande presentationer. Retoriken har sina rötter från antika Grekland. Trots dessa gamla anor så funkar tekniken även idag. Det är i kursen Mediekunskap som dessa övningar genomförs.

image8

Flyttfest

Med den nyinköpta TV-utrustningen så krävs en uppdatering av studion. Så nu har vi burit upp nya möbler som skall finnas i TV-studion. Våra nyhetsankare har fått en fint bord att sitta vid och läsa upp nyheterna.

image7

Nätverksträff | Media väst | NTI-gymnasiet | Göteborg

Lärarna var på nätverksträff i tisdags. Varje år så försöker alla lärare och rektorer för de olika medieprogrammen i västsverige att träffas. Detta år så var värdskolan NTI gymnasiet i centrala Göteborg. Vi fick möjlighet att samtala med kollegor och utbyta tankar och erfarenheter. Det är alltid trevligt att få hälsa på andra skolor för att i de flesta fallen konstatera vilken fin skola vi har samt hur snälla och trevliga elever som går hos oss.
Föreläsare för dagen var Johan Eriksson Lassbo från Academedia samt några från redaktionen till punkt se.

Nästa träff hålls troligen av oss på Tingsholmsgymnasiet.


image6

Välkommen | Medieprogrammet | Tingsholmsgymnasiet | Ulricehamn

Du är välkommen till vår blogg i cyberspace. Vi skapar denna för att skriva om vad som händer under året. Vi riktar oss till alla som på något sätt är intresserad av vår verksamhet. Allt från föräldrar till blivande elever. Om det är något du undrar över så tveka inte att kontaka oss.

image1

RSS 2.0