MP09 - Studiebesök - BT Presscenter - Backa teatern

Varje år så åker vi iväg med våra ettor på studiebesök. Denna gång så blev det Borås Tidnings Presscenter och Backa Teatern. På BT så fick eleverna se en film som visade lite historik bakom tidningen och hur nyheter blir till. När filmen var slut så åkte dukarna upp och bakom så fanns det en redaktion. Där fick eleverna tävla i att producera en så bra förstasida som möjligt.

Vi satte oss i bussen och ställde in GPS:n på Backa Teatern. Där såg vi föreställningen Gangs of Gothenburg. En mycket imponerade föreställnig och ett annorlunda sätt att se på teater. I mitten så stod en boxningsring och skådespelarna blandade sig i publiken och steg rätt in i handlingen.


Stockholmsresan 2009 - SVT - SR - Riksdagen

Den årliga och så efterlängtade Stockholmsresan gick av stapeln den 10 och 11 september. Vi steg upp tidigt och packade in alla i våra minibussar och styrde kosan mot huvudstaden. En välbehövlig rastpaus på vägen och vid tolvtiden var vi framme. Tyvärr så kunde vi inte packa in våra väskor då personalen på hostelet hade gått på lunch.

Efter en snabblunch så åkte vi till Sveriges Radio och fick ett varmt välkomnande. Vi fick bl a se en ny reklamfilm och lyssna på 5:1 ljud. En kort promenad och så var vi hos Sveriges Television. Även här fick vi en bra guidning genom detta stora företag. Med besök i den största studion, men även besök i nyhetsstudion. Väl hemma på rummen så hade kvällen kommit och det fanns tid över för att utforska storstaden på egen hand.

Fredagen började med tidig frukost och en rask promenad bort till Riksdagen. Igenom säkerhetskontrollen och sedan en rundvandring i dessa fantastiska lokaler. När vi var klara där så gick vi även en runda kring slottet för att se om Kungen var hemma.

Man kan inte annat säga än att vi hade vädergudarna med oss dessa två dagar. Så fantastiskt.
Tusen tack MP3 för att ni var så underbara denna resa! (lärarna)


En alldeles egen dag (uppstartsdag 3)

Måndagen den 7 september så var det dags för den årliga "en alldeles egen dag". Det är Ulricehamns Sparbank som tillsammans med Tingsholmsgymnasiet ordnar detta. Årets tre intressanta föreläsare var:

Nils Simonsson - Kirurg och författare

Benny Haag - Skådespelare och författare

Zinat Pirzadeh - Komiker och författare


Uppstartsdag 2

Då var sommarlovet över och skolan har börjat igen. För att lära känna varandra och syftet med skolverksamheten så genomförde vid "uppstartsdag 2". Vi samtalade kring styrdokument och hur skolan är uppbygd. Vilka rättigheter och skyldigheter vi har. Sedan var det dags för olika lekar och uppdrag. Åk 2 och 3 eleverna hade hittat på lekar som alla skulle genomföra. Vi avslutade dagen nere vid sjön med foto-tipspromenad och korvgrillning.


RSS 2.0