Julavslutning 2008

Då har en termin gått. Ännu ett år så tycker jag att det gått snabbare än vad jag hade tänkt mig. En positiv sak som vi har att se fram emot är att nästa gång vi alla ses så blir dagarna bara ljusare och ljusare och det är en av de bättre presenterna.
Vi samlades i AG1 för att fira tillsammans. Det blev filmtävling där Johan Johansson tog hem förstapris genom att klara av 25 av de 31 filmerna som visades. Detta är imponerande då många av filmerna var gjorda innan Johan blev till. Första pris för detta blev en Hawaii skjorta som han lovade att han skulle bära vid resan till USA. Vi önskar lycka till med resan och skjortan. Det ryktas om att det är en brudmagnet. Julmust, pepparkakor och choklad bjöds det även på. Sedan så fick en av lärarna ta emot ett pris som enligt honom själv tydligen kommer från presidenten i USA, oscars juryn, skolledningen och eleverna, hmmm ;-)
Till slut så bytte vi julklappar och i mitt fall så blev det jackpot med choklad, jag lider med den som fick fågelmaten i det klotformade paketet :-(

God Jul och Gott nytt år önskar vi er alla!!!


DVD fotografering 2008

Varje år så gör eleverna i Grafisk kommunikation en övning där de skall efterlikna en redan befintlig DVD fast med en egen känsla. Vi har sett allt ifrån Terminator 4 till Bäck (beck filmerna). Då fotoeleverna var i Studion så fixade vi en andra studio i AG1 och riggade upp blixtar och bakgrund. Med musik pumpandes i högtalarna så har vi nu fotat alla fem omslag. Det blev en hel del bilder och några omtagningar. Vi lovar att återkomma med slutresultatet, men här kommer i alla fall en cool bild som vi tog på slutet.


Öppet hus och besök av Årskurs 9

Vi har slagit upp dörrarna till skolan och bjudit in elever med föräldrar för att visa och berätta mer om vad vi gör. Förra veckan så var det öppet hus och denna vecka så har elever från främst Stenbocksskolan och Ätradal varit våra gäster. Det har varit jätteroligt att få så många och nyfikna besökare. Vi valde att blanda informationen med en del fakta men även rundvandring där blivande elever fick prova på att presentera vädret i TV och att bli fotade i studion för att sedan retuscheras om med "gorby mask". Vi hälsar er välkomna tillbaks till hösten då ni börjar skolan.


Studiebesök Göteborg MP1

Vi har som mål att man i varje årskurs minst skall åka på ett studiebesök och får se hur mediebranschen ser ut i verkligheten. Dessutom så är det kul att komma iväg lite :-)
Denna gång så var det dags för MP1 och resan var till förorten Göteborg. Första anhalten blev Stadsteatern. Vi fick gå "behind the scenes". Ett givande besök för att förstå hur en teater jobbar för att kommunicera med sina besökare. Lite mat på stan och så avslutades besöket på Göteborgs-Posten. På bilderna ser vi två lyckliga vinnare. De är ena hejare på att göra nyhetsbedömningar.Uppstartsdag 2

Det har blivit dags att börja skolan igen. Vi är glada att se alla gamla och nya elever igen. För att lära känna varandra bättre så tänkte vi att vi skulle ha lite lekar. Så åk2 och åk3 fick hitta på uppgifter som vi alla skulle delta i. En härlig dag och det är alltid roligt att se alla klasskompisar efter sommarlovet.RSS 2.0