Scandinavian video tour

Fick en inbjudan till Scandinavian Photos video tour. Då vi på medieprogrammet har gjort en nysatsning på vår video och tv avdelning så kändes det viktigt att få information om vad som händer i branschen. Det var en trevlig tillställning som höll på mellan 14:00 till 19:00. Utställarna hade ställt upp sina produkter så man kunde klämma och känna på dem. De erbjöd även föreläsningar och det var på dessa som jag hade bänkat mig.

Sennheiser berättade lite om deras mikrofoner och varför just deras är lämpad för att användas vid produktioner som är lite mer krävande rent vädermässigt, t ex Robinson.

Pinnacle berättade om sitt videoredigeringsprogram (studio 11). Ett lättsamt och trevligt program att jobba i. Vi fick se hur programmet jobbar när det låser sig och man måste starta om. Den sparar den sista utförda åtgärden så vi kunde jobba vidare utan att missa något.

Sony visade sin nya kamera som inte använder sig av band utan istället lagrar på minneskort. Detta är i och för sig inget nytt men att denna kvalité finns på en konsumentkamera det är nytt. En väldigt intressant videokamera men smakar det så kostar det. ;-)

Avslutningsvis så visade Avid hur deras produkt används när man redigerar tv-serien Lost. Det är ett otroligt högt produktionstempo och för oss vanliga filmare som sitter och klipper så var det en givande visning att se hur manusbundet man kan jobba. Programmet är så coolt att du kan alltså ta de olika filmklippen (filmfil) från dina kamerar som finns till en scen och lägga dessa på manuset (textdokument). Då känner manuset av i vilka klipp och när dessa ord sägs, gör en markering och så kan du med ett enkelt klick få en film som är framspolad till exakt det ord du klickar på i manuset. Jag säger bara WOW, I'm impressed. Detta borde de sälja på TV-shop istället, men det är tyvärr inte en produkt som vi alla använder, men den är bra.

Det var mörkt när jag fick sätta mig i bilen och styra hem mot Ulricehamn.

image13

Kommentarer
Postat av: Rasmus

Onekligen inte ett dåligt betyg du gav den tillställningen... ;)
Skulle också vilja gå på något sånt nån gång, och kolla nya program och teknik. Tyckte det var grymt intressant att vara på föreläsning om Photoshop CS3 förra året.
Mer föreläsningar åt folket! :D

2007-11-09 @ 22:29:30
URL: http://ritbordet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0